Black Belt Training

black belt training

Wil jij graag teams, organisaties of projecten naar een hoger plan tillen? Dan is een Black Belt training misschien niet zo’n slecht idee. Met een Black Belt Training kent de Lean Filosofie geen geheimen meer voor jou. Maar wat is de Lean filosofie nou eigenlijk? De kerngedachte van een Lean Filosofie is het maximale uit de klantwaarde halen en het minimaliseren van verspilling. Simpel gezegd dus meer waarde hechten aan klanten zonder daarvoor meer middelen voor te hoeven gebruiken. 

Lean filosofie

Zoals net gezegd is de lean filosofie het maximale uit de klant waarde halen en het minimaliseren van verspilling. Om dit te realiseren verandert deze filosofie de focus van het management. De Lean filosofie is niet alleen van toepassing op bedrijven die een fysiek product produceren maar ook voor bedrijven die diensten leveren. In de black belt training leer jij binnen de kortste keren de meest complexe verbeteropgaves op te lossen en kan jij na de training faalkosten verkleinen, klantgerichter werken en sommige processen verbeteren waardoor alles soepel in jouw bedrijf loopt. In de training doorloop je 5 fases, in kaart gebracht met het DMAIC model. Define, Measure, Analyse, Improve en Control. In de Define fase komen bijvoorbeeld onderwerpen als Probleemdefinitie aan de orde. En in de Analyse fase ga je aan de hand van de verkregen informatie analyseren en zoek je bijvoorbeeld de oorzaken van het probleem. Weet jij de oorzaken van het probleem kan jij uiteraard verbeteren. Dit leer jij in de Improve fase. Maar wat zijn nou eigenlijk alle voordelen van een black belt training op een rijtje? Na de training kun jij:

  • Faalkosten reduceren
  • Processen verbeteren
  • Klantgerichter werken
  • Zelfstandig processen analyseren 
  • Mensen leren motiveren

Wil jij nou meer leren over de Lean Filosofie? Bekijk dan deze pagina over de lean filosofie.

Waar kan je de training volgen?

De training kan door heel Nederland gevolgd worden, de dag trainingen vinden bijvoorbeeld plaats op een vaste locatie in Noord-, Midden- of Zuid Nederland. Daarnaast zijn de trainingen ook online te volgen. De kosten van de training zijn 2.495 euro. Dat lijkt misschien veel maar dan krijg jij het volgende erbij:

  • Het studiemateriaal
  • De examenkosten
  • Het Black Belt certificaat
  • Toegang tot E- learning

Maar hoelang duurt de training eigenlijk? Het is een vijf daagse training, je volgt lessen van 09:00 tot 17:00. 

Het Certificaat

Na de training ontvang je uiteraard een certificaat. De trainingen zijn sinds 2016 geaccrediteerd voor het Toyota Production System. Ben jij na de training nog niet uitgeleerd? Dan zijn er nog veel meer trainingen die jij kunt volgen. Zo is er ook nog een Master Black Belt training. Bij deze training ga jij eerst 9 dagen naar Japan, hier leer jij bijvoorbeeld alles over het creëren van een continu verbeter cultuur, kaizens, Visual management en nog veel meer belangrijke toepassingen in een goede onderneming. Wil jij nou graag meer weten van deze leerzame trainging? Neem dan zeker even een kijkje op deze pagina over de Black Belt training.