Dat ene houten bankje

houten bankje

Heb je altijd al de droom om je eigen tuinbankje te maken? Wil je je eigen doe-het-zelf skills laten zien? Dit is je kans! Met deze tips kan iedereen een tuinbankje maken. Het begint allemaal met een beetje vertrouwen hebben in jezelf. Iedereen kan dit: als je maar de juiste tips volgt.

Het begin is altijd het lastigste. Waar moet je precies beginnen? Het is een verstandig idee om te beginnen met een plan van aanpak. Hoe wil je dat het bankje eruit gaat zien? Je kunt er een tekening van maken of naar een bouwwinkel gaan om om advies te vragen. Er staan ook veel templates op internet die je over zou kunnen nemen. Vervolgens moet je een keuze maken tussen de vele soorten houtsoorten die op de markt zijn. Hoeveel is het budget? De ene houtsoort is de andere niet. Ook zit er een groot verschil tussen de prijsklassen van hout. Steigerhout kan als een goedkope optie worden gezien terwijl een plank die direct van een boom komt een stuk duurder is. Met het juiste gereedschap kan echter elke houtsoort tot een prachtig bankje worden omgetoverd!

Nadat je je favoriete houtsoort hebt uitgekozen is het tijd om aan de slag te gaan! Zorg dat je goed schuurpapier aanschaft, verschillende schroeven en een goede hamer en boor. Op die manier ben je al goed voorbereid. De eerste stap is het halve werk!

Als je dan dat mooie bankje hebt gemaakt en je hier veel werk in hebt gestoken wil je ook dat dit bankje zo mooi mogelijk blijft! Dit kan door het bankje op de juiste manier te onderhouden. Zo ziet het bankje er extra fancy uit en zal je veel bekijks trekken! Hiervoor kun je het beste houtbeits gebruiken. Beits kopen kun je bijvoorbeeld doen bij Moosefärg. Hier worden heel veel soorten beits aangeboden voor verschillende soorten hout.