De Balearen op zijn best

balearen

Heb je ooit wel eens gehoord van de Balearen? Dit is een eilandgroep in de Middellandse zee, ten Oosten van het Spaanse vasteland. Deze eilandengroep kent vijf eilanden; Minorca, Mallorca, Cabrera, Ibiza en Formentara. Zij zijn een van de 17 autonome regio’s van Spanje. Je zult vast en zeker een aantal eilanden kennen. In dit artikel wil ik je over de Balearen wat leuke details vertellen.

Op de Balearen wordt door de vaste bewoners Spaans en Catalaans gesproken. Ongeveer 70% van de inwoners zegt Catalaans te spreken. Maar er zijn ook nog dialecten in het Catalaans. Het grootste eiland van de Balearen is Mallorca. Dit eiland is erg bekend onder de jongeren. Je kunt er erg leuk stappen en dat wordt dan ook zeker gedaan.

Een ander bekend eiland is Ibiza. Ook dit is een geliefde vakantiebestemming en bekend door het bruisende nachtleven dat voortgekomen is uit de hippiecultuur. De hoofdstad van Ibiza is Ibiza-stad. Ibiza staat ook bekend om de mooie witte stranden en blauwe zee.

Cabrera en Minorca zijn minder bekend dan Ibiza en Mallorca. De eilanden zijn dan ook een stuk minder groot dan de Ibiza en Mallorca. Cabrera is een beschermd nationaal park waar veel vogel- en andere diersoorten leven. Dit eiland kent geen inwoners. Minorca is wel een stuk groter dan Cabrera. Minorca mag dan wel het op een na grootste eiland zijn, maar effectief is het een klein eiland.

Formentera is een gemeente en tevens het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het eiland kent circa 12.000 inwoners. Het eiland is erg mooi en voor naturisten de perfecte plek.

Ben jij ook zo gek op Spanje en haar eilanden? En zou het een droom voor je zijn om in Spanje te wonen? Met behulp van Nederlandse makelaar is het makkelijke om een huis kopen in Spanje. Een andere optie is een appartement kopen Spanje. Durf je dromen te leven.