De BMW K 100, een zeer geliefde motor

bmw k100

De BMW K 100 is een serie motoren. Deze serie is zeer geliefd onder mensen die veel van stoere motoren houden. De BMW motoren zien er niet alleen stoer uit, maar ook nog eens erg snel. De BMW K 100 is een model dat zeer geliefd is als café racer. Dit zijn motoren die omgebouwd zijn voor een nóg sportievere look. De BMW K 100 café racer is misschien wel de meest geliefde café racer op het moment. Hieronder lees je meer over deze geliefde motor en hoe je zelf zo’n café racer kunt bouwen.

De voordelen van de BMW K 100

De BMW K 100 is een motor met gigantisch veel voordelen. Zo is deze motor bijvoorbeeld relatief snel. Daarnaast is de motor altijd al erg geliefd geweest vanwege het uiterlijk. Je kunt een BMW K100 tweedehands aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs. De motoren hebben ook als voordeel dat ze erg betrouwbaar zijn. De motoren kunnen heel wat kilometers afleggen zonder dat er zich problemen voordoen. Hierdoor zijn er nog veel BMW K 100 motoren in zeer goede staat te vinden. Dit scheelt natuurlijk enorm als je een mooie café racer wilt bouwen.

Het merk BMW

Dat de BMW K 100 erg betrouwbaar is, zal niemand verbazen. Deze motoren zijn namelijk van het merk BMW. Deze fabrikant is zeer geliefd. De motoren van dit merk zijn onder motorliefhebbers misschien nog wel geliefder dan de auto’s van de fabrikant. BMW motoren worden in Nederland bijvoorbeeld erg vaak gebruikt door de politie. Dit geldt dus ook voor de K100. Als je een stoere motor wilt waarmee je lang kunt blijven rijden, dan is het absoluut aan te raden om voor deze motor te kiezen.

Het maken van een café racer

Van een BMW K100 occasion kun je eenvoudig een mooie café racer maken. Iemand die erg handig is kan veel onderdelen zelf produceren, maar de gemiddelde hobbyist zal dit niet lukken. Indien je een mooie café racer wilt, is het aan te raden om losse onderdelen aan te schaffen op het internet. Er zijn een hoop webwinkels waar ze motoronderdelen verkopen. Een aantal van deze webshops zijn volledig op liefhebbers van de café racer gericht. Het scheelt dat de BMW K 100 een motor is die vaak voor dit doel gebruikt wordt. Hierdoor zijn er namelijk een hoop onderdelen te vinden die goed op de motor passen.

De K100 is zo geliefd als café racer dat je op het internet veel video’s kunt vinden van hoe je zo’n motor ombouwt. Zo hoef je op YouTube alleen maar het model in te typen en je komt al tientallen verschillende handige filmpjes tegen.

Een uitstekende keuze

De K100 is een uitstekende keuze als je een café racer wilt bouwen. Veel motorliefhebbers vinden het prachtig om op zo’n motor te rijden. Niet alleen geeft het veel voldoening als de motor af is, maar je rijdt ook nog eens op een originele motor. De meeste motorrijders vinden het fantastisch om op een unieke motor te rijden. Bovendien blijft het feit dat je een K100 rijdt ook iets om trots op te zijn.