De populariteit van tweedehands elektrische auto’s

De verkoop van elektrische auto’s gaan door het plafond. Nog nooit werden er zoveel elektrische auto’s verkocht als vorig jaar. Dit geldt voor zowel zakelijk leasen maar ook op de particuliere markt is deze trend niet te missen. De verbeteringen van elektrische auto’s gaan hard, en de bijtelling voordelen zijn zeker een reden waarom mensen kiezen voor een elektrisch exemplaar. Tel daar de voordelen voor het milieu bij op en je snapt gelijk waarom elektrische auto’s zo snel terrein winnen. Een groot contrast hierbij is dan ook dat dit vooral gaat om nieuwe auto’s, de verkoop van tweedehands elektrische auto’s hebben nog geen hoogtepunt bereikt. De redenen hiervan lees je in deze blog.

Subsidie

De overheid heeft een subsidie opzij gezet die bedoeld is voor kopers van een volledig elektrische auto’s. Voor nieuwe elektrische auto’s kunnen hiermee ook private lease contracten voor worden afgesloten. Echter, wanneer je een elektrische auto tweedehands private wil leasen zijn de mogelijkheden hiervoor een stuk beperkter. Dit maakt het voor particulieren een stuk minder aantrekkelijker om tweedehands een elektrische auto te leasen.

Beperkte keuze

Daar komt bij dat elektrische auto’s een relatief nieuwe markt is waarbij beperkt aanbod is. De ontwikkelingen gaan zo snel dat na vier jaar, wanneer de meeste leasecontracten aflopen, de auto’s niet meer voldoen aan de wensen van potentiele kopers. 

Verwachtingen komende tijd

Er is al massaal  gebruik gemaakt van subsidies van tweedehands elektrische auto’s, waardoor nieuwe kopers hier geen aanspraak meer op kunnen doen. Maar, er is goed nieuws voor wie een tweedehands elektrische auto wil aanschaffen. Wie namelijk zijn zinnen heeft gezet op occasion leasen of kopen die volledig elektrisch is, is er nog genoeg geld beschikbaar voor een subsidie vanuit de overheid. Verwacht wordt dan ook dat de komende periode een grote toename te zien zal zijn in de tweedehands versie van de elektrische wagens. 

Kiezen voor kwaliteit

Van plan om een elektrische auto tweedehands aan te schaffen? Laat je dan goed informeren. Er is een ruim aanbod en dit vertaald zich ook in verschillen in kwaliteit. Een autodealer of specialist op dit gebied kan je helpen bij het maken van een keuze voor een auto waar je nog lang plezier van kunt hebben.