Dit zijn de voor- en nadelen die zijn verbonden aan shutters

shutters op maat

Bent u op zoek naar een mogelijkheid om het penetrerende zonlicht in uw huis een halt toe te roepen? In dat geval is het tegenwoordig mogelijk om daarvoor een keuze te maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gordijnen op te hangen in uw huis, maar wat ook te denken van jaloezieën en zogenaamde shutters. In het bijzonder deze laatste zijn de voorbije jaren steevast populairder geworden. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ze niet alleen kwalitatief zijn, maar bovendien ook nog eens over een visuele aantrekkingskracht beschikken. Ben jij ook benieuwd om meer te weten te komen over het gebruik van shutters in uw woning? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat u daarvoor op deze pagina aan het juiste adres bent! 

Wat zijn shutters precies?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat shutters nu precies zijn. Het betreft hier namelijk speciale klap- of raamluiken die beschikken over verstelbare horizontale lamellen of jaloezieën. Shutters staan er in het bijzonder om bekend interessant te zijn omdat ze u de mogelijkheid bieden om de lichtinval in huis volledig zelf te sturen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat shutters door de jaren heen zijn verschenen in de meest uiteenlopende materialen. Het gevolg hiervan is dat er shutters aangekocht kunnen worden welke zonder probleem tot hun recht kunnen komen in de meest uiteenlopende stijlen van interieurs. 

Welke voordelen zijn er verbonden aan shutters?

Dat shutters de voorbije jaren steeds populairder zijn geworden is in het bijzonder te wijten aan de verschillende voordelen die eraan verbonden zijn. Ben jij ook benieuwd naar wat deze voordelen nu precies zijn? Wij hebben ze even voor u uitgezocht en hebben ze hieronder even in een handig overzicht geplaatst. 

1. Door gebruik te maken van shutters wordt ervoor gezorgd dat u de lichtinval in uw woning volledig tot in de puntjes kunt controleren. Dit betekent concreet dat u ervoor kunt zorgen dat de kamer in kwestie aangenaam is verlicht terwijl het er toch niet te warm in zal worden. Mede omwille van deze reden wordt het gebruik van shutters in het bijzonder aangeraden aan mensen die wonen in een huis welke op het zuiden (of zuidwesten) staat gericht. 

2. Het is perfect mogelijk om shutters op maat te laten maken. Heel wat mensen beschikken over ramen die geen standaard vorm en afmetingen hebben. Het kan hierbij dan gaan om een rond raam, maar ook om bijvoorbeeld een dakraam of extra hoge ramen. In al deze verschillende gevallen kan er perfect voor worden gekozen om gebruik te maken van (maatwerk) shutters. 

3. Heel wat mensen vinden het behoorlijk vervelend dat ze in hun woning niet of nauwelijks privacy hebben. Op het eerste zicht lijkt het misschien niet zo eenvoudig om daar verandering in te brengen, maar dat is het wel degelijk. Niet alleen wanneer u nood heeft aan extra privacy, maar ook wanneer u gebruik wenst te kunnen maken van een echt donkere kamer is het mogelijk om daarvoor gebruik te maken van shutters. 

4. Shutters zijn tegenwoordig op de markt terug te vinden in de meest uiteenlopende vormen en uitvoeringen. Dit betekent concreet dat shutters niet alleen verkrijgbaar zijn in verschillende materialen. Wat bovendien ook te denken van de kleuren waarin ze aangekocht kunnen worden? Ook wanneer het voor u van belang is dat uw raamdecoratie perfect past bij de stijl van uw interieur is kiezen voor shutters mogelijk.

5. Het plaatsen van shutters in uw woning zorgt er in de praktijk altijd voor dat u kunt rekenen op een bepaalde waardevermeerdering voor het pand in kwestie. Bij een mogelijke verkoop zullen uw shutters dus steeds een bepaalde financiële meerwaarde vertegenwoordigen. Hou er bovendien ook rekening mee dat het kopen en laten plaatsen van shutters in bepaalde gevallen ook mee te financieren is met uw hypotheek. Ook dit kan uiteraard een zeer interessante opportuniteit zijn. 

Dient er ook rekening te worden gehouden met bepaalde nadelen?

Aan elke vorm van raamdecoratie zijn er wel bepaalde nadelen verbonden. Dit geldt ook voor shutters. Ondanks het feit dat de bovenstaande voordelen in de praktijk zeker en vast ongelofelijk interessant zijn moet er toch ook altijd rekening worden gehouden met de nadelen waarmee u mogelijks geconfronteerd kunt worden. Wij hebben de drie belangrijkste nadelen welke zijn verbonden aan het gebruik van shutters alvast even op een rijtje gezet.

1. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat shutters vrij duur zijn in aankoop. In het bijzonder wanneer u alle ramen in huis wenst te laten voorzien van shutters zult u kunnen vaststellen dat er daar een meer dan behoorlijk prijskaartje voor kan zijn vereist. Is het voor u dus vooral van belang dat u zo voordelig mogelijk gebruik kunt maken van bepaalde raamdecoratie in huis? In dat geval zijn shutters voor u wellicht niet meteen de interessantste optie. 

2. Shutters vereisen in de praktijk net wat meer onderhoud in vergelijking met sommige andere vormen van raamdecoratie. Dit heeft in het bijzonder te maken met het feit dat de horizontale lamellen waar shutters uit bestaan behoorlijk wat stof kunnen vangen. In de praktijk zult u er dan ook regelmatig voor moeten kiezen om de shutters schoon te maken. Dit althans wanneer u wilt kunnen genieten van een optimale uitstraling. 

3. Hou er bij het aanschaffen van bepaalde shutters ook altijd rekening mee dat lang niet alle shutters zijn gemaakt van echt kwalitatieve materialen. Bij het vergelijken van de verschillende shutters die verkrijgbaar zijn zal je dan ook kunnen vaststellen dat de prijzen sterk kunnen variëren. Zijn bepaalde shutters eigenlijk te goedkoop? In dat geval is de kans groot dat u geconfronteerd wordt met shutters die zijn gemaakt van minderwaardige materialen. Het spreekt voor zich dat u deze het beste links kunt laten liggen. Gaat u ze uiteindelijk toch kopen en in uw interieur integreren? In dat geval is de kans zeer groot dat u te maken zult krijgen met een beperkte levensduur. Dit is dus zeker en vast iets om rekening mee te houden.

Voor shutters op maat kunt u terecht bij Doe Het Budget in Alkmaar.