Duitse kwaliteit auto importeren is voor Nederlanders zeer voordelig

Een auto kopen is niet iets dat je elke dag doet en in veel gevallen best een grote beslissing om te maken waar veel geld mee gepaard gaat. Veel mensen weten niet alles van auto’s en er zijn bovendien ook veel mensen met slechte intenties actief op de automarkt wat ook niet erg een prettig gevoel geeft. Het aanbod aan auto’s in Nederland is op zich goed te noemen, maar wel behoorlijk aan de prijs. 

Het is dan ook niet zonder reden dat steeds meer mensen ervoor kiezen om niet een auto te kopen in Nederland maar om deze te importeren uit het buitenland. Vooral auto’s uit Duitsland zijn zeer aantrekkelijk voor de import vanwege de uitgebreide keuze en het financiële voordeel dat hiermee behaald kan worden.

In Duitsland heb je aanzienlijk meer keuze en ook goedkopere auto’s dan in Nederland

Duitsland huist een aantal zeer grote automerken van BMW tot Mercedes en van Volkswagen tot Audi. Het feit dat deze auto’s allemaal bij onze Oosterburen worden geproduceerd leidt automatisch tot een groter aanbod aan auto’s dan bij ons. Door het grotere aanbod ligt het prijsniveau in Duitsland standaard al lager dan in Nederland.

Uitgelicht: Auto importeren uit Duitsland | 4-stappenplan (Kopen, Werkwijze, Tips)

Er komt bovendien ook nog eens een verschil in belastingstelsels bij, wat ervoor zorgt dat wanneer je een auto importeert je nog goedkoper uit bent en je ook nog extra belasting kan besparen bij de import. In Duitsland worden vaak luxere auto’s gereden, waardoor het aanbod op de tweedehands markt in deze types auto’s ook een stuk groter is.

Een importspecialist neemt alle zorgen uit handen bij het importeren van een auto

Voor sommige mensen klinkt het importeren van een auto zeer interessant en als je hier over leest dan lijkt het ook of er slechts voordelen aan het kopen van een auto uit Duitsland zit, maar toch importeert niet iedereen een auto. Veel mensen denken dat het heel veel werk kost en administratie om een auto te importeren.

Tip: Gratis kostenberekening BPM

Niets is echter minder waar, want er zijn tegenwoordig steeds meer gespecialiseerde importbedrijven die tegen betaling het hele proces ondersteunen en eigenlijk uit handen nemen. Ondanks dat je voor deze diensten betaalt, blijft er alsnog een financieel voordeel over ten opzichte van een auto kopen in eigen land, dus deze optie is zeker de moeite van het overwegen waard wanneer je een nieuwe auto gaat kopen.