Een lening afsluiten voor het kopen van een auto, waar moet je op letten?

lening voor het kopen van een auto

Ben je op zoek naar de goedkoopste autolening? Goedkoop lenen voor de aankoop van auto kan maar dan zul je toch met enkele belangrijke factoren rekening moeten houden. Kortom, op wat moet je letten bij het afsluiten van de meest voordelige autolening?

Nieuw of tweedehands?

Ga je een nieuwe of een tweedehands auto financieren? Dat is een eerste en belangrijke beslissing die je moet nemen om een voordelige autolening te kunnen afsluiten. Het einde van goedkope autoleningen is gelukkig nog lang niet in zicht. Het zou dus al te gek zijn daar niet van te profiteren. Is je budget eerder beperkt en heb je een tweedehandswagens op het oog dan is het veel minder makkelijk om een voordelige lening oversluiten mogelijk te maken. Het verschil tussen lenen voor een nieuwe, jonge of voor een oudere tweedehandswagen is verrassend groot. Veel besparen op een lening voor wagens ouder dan drie jaar is vaak niet meer mogelijk. Daarmee willen zowel banken als kredietverleners hun financieel risico zoveel mogelijk beperken. Een lening voor een auto ouder dan drie jaar is vaak tot drie procent en zelfs meer duurder dan voor een nieuwe of een jonge tweedehandswagen.

Korte looptijd

Kies er in ieder geval voor om je autolening op een zo kort mogelijke termijn terug te betalen. Hoe langer je lening loopt hoe minder je maandelijks moet betalen. Je terugbetalingstermijn is dan ook langer zodat je uiteindelijk meer kwijt bent dan wanneer je hetzelfde bedrag leent op kortere termijn. Je staat er versteld van hoe snel de waarde van een auto daalt. Banken en kredietverleners adviseren daarom een autolening met een maximale looptijd van vier jaar.

Milieuvriendelijk autorijden

Kies je voor een milieuvriendelijke en dus elektrische of een hybride wagen dan geniet vaak van goedkope voorkeurtarieven. Milieuvriendelijk autorijden met een lage CO2 uitstoot wordt dus meer en meer beloont. Wees aandachtig bij het afsluiten van een groene autolening want niet alle kredietmaatschappijen geven korting aan autobestuurders die ons leefmilieu willen sparen.

Aanbiedingen en promotie vergelijken doet je maximaal besparen

Neem de nodige tijd om alle aanbiedingen voor het afsluiten van een voordelige autolening met elkaar te vergelijken. Dat die je makkelijk online en zo kun je heel wat besparen. Banken geven vaak een extra korting bij het online afsluiten van een (auto)lening. Bezoek niet alleen de websites van banken. Je kunt online van heel wat vergelijkingswebsites gebruik maken om de meest voordelige autolening af te sluiten.