Een rib boot kopen

Je hebt ze vast wel een keer voorbij zien varen op het water: een rib boot. De stoere en toch luxe boten zijn mateloos populair en zijn niet meer weg te denken op het water. De boot is zo populiar om het beschikt over een groot aantal voordelen. In deze blog leggen wij je graag uit wat een rib boot is, wat de voordelen zijn en leggen wij je nog een deel uit over buitenboordmotoren en welke je het beste kunt gebruiken bij je nieuwe boot

Wat is een rib boot

Een rib boot komt in verschillende soorten en maten, zo heb je kleine handige bootjes, maar ook grote en luxe vaartuigen. Waarmee je volledig van een dag varen kunt genieten in alle luxe die je nodig hebt. Ribs worden vergeleken met rubberboten. Best logisch want de twee boten lijken veel op elkaar. Echter zit er een groot verschil tussen de boten, het grote verschil is de bodem van het vaartuig. Een rubberboot heeft namelijk een zachte onderkant en kun je bijvoorbeeld volledig leeg laten lopen en opvouwen om vervolgens te vervoeren. De rubberen variant is in de meeste gevallen kleiner dan de variant met de harde bodem. Een mooi voorbeeld van een luxe boot met een harde onderkant is een BRIG RIB. De BRIG rib is een zeer luxe boot, waarmee je perfect kunt genieten van een dagje varen. Op zoek naar een BRIG Rib? Neem dan een kijkje via de link. 

Voordelen van een rib

Misschien zul je je wel afvragen wat nu de voordelen zijn ten opzichte van een rubber bootje. Dat leggen wij je graag uit. Rubberboten zijn eigenlijk niet te verkrijgen in formaten groter dan 5 meter, bij een ribboot zijn de opties letterlijk en figuurlijk een stuk groter.

Een ander groot voordeel van een rib boot is dat de boot als het ware door de golven op het water snijdt. Dit zorgt voor een aangenamer gevoel op het water, en zorgt dus voor een groot voordeel als het gaat om comfort. Hierdoor zijn lange tochten fijner en kun je een stuk harder varen dan op een rubberboot. Bij een rubberboot vaar je namelijk op het water en bij een ribboot door het water. Door deze eigenschap kun je een grote buitenboordmotor aan de boot hangen, waardoor je een stuk harder kunt varen dan op een normale rubberboot. 

Buitenboordmotoren

Wanneer je een grote rib hebt gekocht wil je eigenlijk ook een grote buitenboordmotor aan de boot hangen. Hierdoor ervaar je ultiem vaarplezier. Naar onze mening is de Yamaha buitenboordmotor een van de beste in zijn klasse. Met een yamaha buitenboordmotor zit je in ieder geval goed als het gaan om kracht, duurzaamheid en kwaliteit. De Japanse producent is al jarenlang gespecialiseerd in de motoren voor boten. Er zijn dan ook veel verschillende opties wanneer je op zoek bent naar een Yamaha buitenboordmotor. Zo heb je super krachtige en snelle motoren, maar ook kleine elektrische. Het is afhankelijk van welke boot je vaart, maar een Rib boot wordt extra leuk met een of meerdere grote krachtige motoren achter de boot.