Een vintage lamp scoren? Zo doe je dat!

Toen je vroeger klein was vond je het behang en de meubels van oudere mensen vast en zeker saai en lelijk. Door de jaren heen verdwenen dergelijke ‘ouderwetse’ meubels en kleuren steeds meer uit het interieur. Meer en meer mensen kozen voor een moderne stijl. Toch zien we de vintage stijl, zoals de stijl van vroeger bestempeld wordt, steeds vaker terugkeren. Ben je ook een liefhebber van deze wat oudere stijl? Dan wil je hier natuurlijk het een en ander van terug laten keren in jouw interieur. Vind je het wat ‘too much’ om je hele interieur volgens de vintage stijl in te richten? Begin dan eens met kleine dingen, zoals accessoires. Je kunt echter ook kiezen voor vintage lampen. Het is echter niet makkelijk om zo’n lamp te scoren. Heb je hier ook moeite mee? Met de tips uit onderstaande tekst slaag je er ongetwijfeld in om mooie vintage lampen te scoren!

1. Een nieuwe Vibia lamp

De woorden nieuw en vintage lijken op het eerste gezicht misschien niet echt met elkaar te matchen. Toch  is het wel degelijk mogelijk om een nieuwe Vibia lamp te kopen. Doordat de stijl tegenwoordig steeds vaker terugkeert, produceren fabrikanten ook weer lampen met een vintage uitstraling. Verwacht echter niet dat je vintage lampen bij iedere woonwinkel aantreft. Lang niet alle woonwinkels hebben vintage spullen in hun assortiment. Wil je er zeker van zijn dat er vintage lampen verkocht worden in een winkel? Dan kun je je het beste richten tot winkels die zich volledig richten op de vintage stijl. De kans dat je hier een geschikte lamp vindt voor in jouw woning is vele malen groter dan bij een ‘standaard’ woonwinkel.

2. Kijk bij tweedehands winkels

Ben je inmiddels al de nodige winkels in het land langsgegaan om vintage lampen te scoren, maar is het nog steeds niet gelukt? Dan ben je vast en zeker behoorlijk gefrustreerd. Misschien moet je nieuwe vintage lampen in dat geval toch uit je hoofd zetten. Dit betekent echter niet dat je helemaal geen lampen in de vintage stijl kunt vinden. Richt je bijvoorbeeld eens tot een tweedehands winkel. Hier zitten er vast en zeker een aantal van bij jou in de buurt. De kans is groot dat je hier wel succes boekt. Waarom? Omdat er genoeg mensen zijn die niet van vintage houden en hun vintage lampen naar een kringloop brengen voor een tweede leven. Bijkomend voordeel is dat je de lampen in een tweedehands winkel vaak voor een prikkie kunt kopen.

3. Maak zelf vintage lampen

Weet je nog niet zeker of je wel van vintage lampen houdt? Dan is het natuurlijk zonde om veel geld in deze lampen te investeren. Tweedehands lampen zijn goedkoper, maar mogelijk zijn ze jou alsnog te duur. Wist je dat je zelf ook vintage lampen kunt maken? Je kunt namelijk jouw huidige lampen ombouwen tot vintage lampen. Heb je bijvoorbeeld een hanglamp waarvan je de lampenkamp kunt verwisselen? Dan hoef je alleen maar een vintage lampenkap te scoren. Deze kun je vervolgens aan de lamp hangen. Zo’n lampenkap is vele malen goedkoper dan een complete vintage lamp. Vind je de lamp na een tijdje niet meer mooi? Geen probleem, want dan verwissel je de kap gewoon weer!