Het kiezen van de meest ideale motorverzekering

motorrijden in de zomer

Heeft u onlangs een mooie motor aangeschaft? Dan is het van groot belang dat u ook meteen een motorverzekering afsluit, tenzij dat u de motor niet gebruikt. Indien u de motor niet gebruikt, zult u deze op tijd moeten schorsen, anders krijgt u automatisch een boete thuisgestuurd. Wilt u wel zo snel mogelijk op de motor kunnen rondrijden, maar weet u nog niet welke motorverzekering u het beste kunt afsluiten? Dan leest u hieronder precies welke verzekering het beste bij uw motor past. Zo kunt u na het lezen van dit artikel direct een motorverzekering afsluiten.

Een WA, WA+ of allrisk motorverzekering?

Om te beginnen twijfelen veel mensen na het aanschaffen van een motor welke dekking ze moeten nemen. Met een WA-verzekering bent u het goedkoopste uit, maar u bent alleen verzekerd voor schade die u aan anderen veroorzaakt. Met de WA+ verzekering bent u daarnaast ook verzekerd voor diefstal en storm- en ruitschade. Een allrisk motorverzekering is de duurste optie, maar u bent op deze manier wel uitstekend verzekerd. Met een allrisk verzekering krijgt u zelfs schade die u zelf veroorzaakt vergoed. Het is niet verstandig om zomaar op de prijs van de verzekering af te gaan, u moet het risico opwegen tegen de kosten. Als u een nieuwe motor tegen een paal aanrijdt, kost dit u over het algemeen meer dan wanneer u een oude motor kapot rijdt. Er zijn gelukkig bepaalde richtlijnen die u kunnen helpen met het afsluiten van een verzekering.

Heeft u een motor die ouder is dan 8 jaar? Dan kunt u het beste een WA-verzekering afsluiten, omdat oude motoren over het algemeen minder waard zijn. Is uw motor tussen de 4 en 8 jaar oud? Dan is een WA+ verzekering in de meeste gevallen een betere keuze. Motoren jonger dan 4 jaar worden bijna altijd allrisk verzekerd. Uiteraard zijn er wel motoren waarbij u deze richtlijnen beter niet kunt volgen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een oldtimer van meer dan 8 jaar oud. Een oldtimer kan erg waardevol zijn, waardoor u deze beter allrisk kunt verzekeren.

Het afsluiten van een verzekering

U kunt een motorverzekering online afsluiten. Het afsluiten van een motorverzekering heeft u dus binnen enkele minuten al gedaan. Het is wel van groot belang dat u ook voor de juiste verzekeraar kiest. U kunt de kosten van de motorverzekering berekenen, zodat u weet wat u per verzekeraar betaalt. Echter, is het ook verstandig om u te verdiepen in andere verschillen tussen verzekeraars. Door u hier goed in te verdiepen, weet u zeker dat u uiteindelijk de beste verzekeraar uitkiest. Heeft u eenmaal een verzekeraar op het oog? Verdiep u dan ook in de eisen die deze verzekeraar aan uw motor stelt. In veel gevallen wordt er van u verwacht dat u een bepaald slot op uw motor heeft, zodat het risico op diefstal lager is. De eisen die aan uw motor gesteld worden, kunnen verschillen per verzekeraar. Het is belangrijk dat u zich ook hier vooraf in verdiept. Een station waar u online zeker kunt stoppen, is Diks!