Hoe je je merk in verpakkingen kunt creëren

Bij verpakkingsontwerp trends voor 2021 draait alles om het creëren van uw merk in verpakkingen.

Het verpakkingsontwerp moet het vehikel zijn om te communiceren wat u wilt zeggen. Verpakking is een onderdeel van marketing en branding, dus verwaarloos het niet!

Aangezien verpakkingstrends altijd veranderen, moet u op de hoogte blijven van branchenieuws en op de hoogte zijn van branchespecifieke trends.

Pakketten versturen met jouw merknaam erop

Met deze pakketten kunt u zich onderscheiden van uw concurrentie door uw merklogo op het pakket te gebruiken om het meer waarde te geven.

Verpakkingen zijn een klein maar belangrijk onderdeel van wat u verkoopt. Zorg ervoor dat uw verpakking uniek is en opvalt.

Hoe u uw product verpakt, kan een marketingtool zijn om de verkoop te verhogen en het voor consumenten gemakkelijker te maken om te zien waar het product van afkomstig is. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid. Veel mensen kunnen je pakket zien en zullen gelijk jouw merknaam zien.

Waar zet je de merknaam?

Er zijn vele opties voor het kiezen waar je de merknaam neerzet. De doos kan je laten ontwerpen in jouw eigen branding. Heb je bijvoorbeeld een groen logo, kies dan voor een groene doos met een pakkende tekst. Je kan er ook voor kiezen om de doos te laten bedrukken met alleen het logo van je bedrijf. Afhankelijk van wat jij met de doos wil uitstralen en hoe belangrijk het versturen van pakketten is voor jouw bedrijf maak je hier keuzes in. Als je vaak pakketten verstuurt, is het wellicht de investering waard om speciale dozen te laten maken. Is pakketten versturen niet heel belangrijk in jouw bedrijf, dan is het zonde om hierin te investeren. Wat dan een goede optie is om het tape dat je gebruikt om de doos mee dicht te maken te laten bedrukken. Dit is een goedkope maar treffende tactiek. Zo heeft de doos namelijk toch nog iets persoonlijks, maar hoef je geen grote investeringen te doen.

Tape bedrukken met het logo of de naam van je bedrijf geeft de pakketten net even een extra touch. Zo ziet de klant namelijk wel gelijk dat het pakket van jouw bedrijf afkomstig is. Het is een erg doeltreffende manier van branding. 

Afhankelijk van de producten en diensten van jouw bedrijf kies je dus een passende branding voor de pakketten. Kies voor makkelijk door tape te laten bedrukken en je pakketten krijgen gelijk een leuke touch!