Hoe vind je een kwaliteitsvolle gouden trouwring?

kwaliteitsvolle gouden trouwring

Van plan om een gouden trouwring te kopen? Dan wil je natuurlijk waar voor je geld. Want er is een grote variatie op het vlak van prijs en kwaliteit. Met onderstaande tips vermijd je een miskoop wanneer je een nieuwe trouwring gaat uitkiezen.

1) Let op het karaatgehalte

Gouden juwelen komen in verschillende zuiverheden. Een ring uit 100% zuiver goud zal je nooit zien, omdat het materiaal niet goed bewerkbaar is. Er wordt altijd een legering van gemaakt.

Het karaatgehalte geeft aan hoeveel goud een ring bevat. Wil je topkwaliteit? Kies dan voor een trouwring in 18 kt goud. Mag het wat goedkoper? Dan is 14 kt misschien voldoende.

2) Vraag een certificaat

Een certificaat is een bewijs van de kwaliteit. Op dit document staat bijvoorbeeld meer informatie over de diamant in de trouwring. Normaal gezien zal de goudsmid dit zelf aanbieden. Is dat niet het geval, vraag er dan naar. Enkel zo ben je zeker dat je waar krijgt voor jouw geld.

3) Ga naar een vakman

Er zijn honderden juwelenwinkels in Nederland en BelgiĆ«. Helaas biedt niet iedereen dezelfde kwaliteit aan. Want niet iedereen heeft dezelfde productkennis. Wie op zoek is naar een kwalitatieve gouden trouwring, stapt dus best naar een goudsmid. Die kent dit materiaal als geen ander, en biedt ongetwijfeld de beste service aan. Bovendien is ook maatwerk mogelijk. Heb je heel specifieke eisen, dan zal deze vakman een gepersonaliseerde trouwring in goud maken.