Iphone X vs Samsung S9

Wat wordt het: de Samsung S9 of de iPhone X ?

Samsung en Apple gaan de strijd aan met de Galaxy S9 en de iPhone X. Beide toestellen bieden veel en zijn toch ook heel verschillend. Het is eigenlijk onmogelijk om het beste toestel aan te wijzen, dat is en blijft een kwestie van smaak.
Op beide toestellen zijn losse pixels niet te onderscheiden, hoewel Samsung een iets groter scherm biedt. Apple is bij de X afgestapt van Touch ID en biedt nu de Face ID, gezichtsherkenning dus. Samsung laat je kiezen tussen de bekende vingerafdruk, die nu op een andere plek gesitueerd is, of de gezichts- en irisscanner.

Slo-mo-video

Beide toestellen hebben de beschikking over een dubbele 12 megapixel camera, een camera die garant staat voor prachtige foto’s. Samsung scoort zeker met de zogenaamde slo-mo-video die in staat is liefst 960 beelden per seconde te filmen. Ter vergelijking; de X moet het doen met 240 beelden per seconde. Best een verschil.

Energiegebruik

Dan over de opslag, alleen de Samsung S9 is uit te breiden met een MicroSD-kaart, Apple biedt die optie niet. IPhone heeft een opslag van 64 GB of een opslag van 256 GB. Samsung ook, al biedt dit merk ook nog de 128 GB optie. Uiteraard zijn beide smartphones draadloos oplaadbaar, al moet er dan wel een extra lader gekocht worden. Ook snel laden is bij beide merken mogelijk. De iPhone X kan overigens aangemerkt worden als meest efficiënt als het gaat om energiegebruik. Samsung biedt echter weer 6 GB-werkgeheugen, bezitters van een Apple moeten het met de helft doen.

Dompeldicht

Het model van Samsung kan ook beter tegen water en mag ‘dompeldicht’ genoemd worden. Overigens zijn beide toestellen berekend op een plons in water. Beide merken zijn aan de slag gegaan met de emoji, de uitvoering van Apple wint het op punten. De X biedt een 3D emoji waarmee gezichtsuitdrukkingen op gedetailleerde wijze nagebootst kunnen worden Die emoji’s – onder meer een aapje, een drol en een eenhoorn- kunnen meegestuurd worden met de iMessage-app. Samsung kent op de S9 iets vergelijkbaars; met een selfie wordt een avatar gemaakt die amper van de selfie te onderscheiden is. Toch geldt in dit opzicht Apple als winnaar.

Het is dus heel lastig aan te geven wat de beste telefoon is, welke telefoon het meest te bieden heeft. Misschien dat de prijs dan doorslaggevend kan zijn. Betaal je voor de X meer dan duizend euro, de Samsung blijft ruim onder de grens van duizend euro.