Leid je personeel op met Omega Training!

zonnepaneel installatie

Werk jij in een technisch werkveld, waar veel installaties en controles moeten plaatsvinden? Hiervoor kan je specialisten inschakelen, maar je kan er ook voor kiezen om één van je werknemers op te leiden met een training van Omega Training. In deze blog zullen we je hier wat meer over vertellen. Lees dus snel verder!

Wat is Omega Training?

Omega Training is een cursist die trainingen aanbiedt op technische gebieden, zoals de installatie van zonnepanelen en SCIOS Scope trainingen. Deze trainingen zijn voor eenieder te volgen, maar voor sommige opleidingen heb je wel een ander technisch diploma nodig, voordat je kunt deelnemen. De cursussen van Omega Training hebben allemaal een andere duur: het ligt er maar net aan welke training jij wilt volgen. Als jij er in jouw bedrijf voor kiest om een werknemer een training van Omega Training te laten volgen, zorg jij ervoor dat je de veiligheid in je bedrijf waarborgt. 

Verschillende cursussen

Omega Training biedt verschillende trainingen aan. Deze zullen we kort toelichten:

  • Zonnepanelen. Wil jouw bedrijf investeren in zonnepanelen, of voert jouw bedrijf misschien wel dusdanige controles uit? Dan is het belangrijk dat er iemand aanwezig is met een diploma op dit gebied. Hierdoor weet jij zeker dat deze installatie succesvol en veilig plaatsvindt. 
  • SCIOS. Voor meer algemene installaties, is het handig dat iemand in jouw bedrijf een SCIOS-diploma heeft. Met het SCIOS-systeem kan jij de waarborg jij de kwaliteit voor het inspecteren en onderhouden van technische installaties. Er zijn verschillende SCIOS-systemen, die vervolgens ook allemaal een ander doeleinde hebben. 
  • NEN 3140. Aan de hand van een NEN 3140, zorg jij ervoor dat alle elektrische installaties binnen jouw bedrijf succesvol gebeuren. Als jouw bedrijf veel gebruik maakt van elektrische apparaten, is het handig om iemand in je bedrijf te hebben met kennis van de NEN 3140.
  • Keurmeester. Als jouw werknemers vaak te werk gaan met stellingen zoals ladders of rolsteigers, is het belangrijk om te weten dat deze stellingen nog perfect functioneren. De cursus keurmeester biedt één van jouw werknemers deze kennis. Hierdoor weet jij dat jouw werknemers altijd veilig te werk zullen gaan. 

Omega Training

Klinkt één van deze cursussen jouw interessant in de oren, of ben jij benieuwd of er wat mogelijk is voor jouw bedrijf? Neem dan eens een kijkje op de website van Omega Training! Hier vind jij veel informatie over de trainingen van Omega. Zou jij liever overleggen met een specialist wat er zoal mogelijk is? Eén van de specialisten van Omega helpt jou graag!