Milieubewuste kledingkeuze

leer verven

Waar het vroeger veel gebruikelijker was om een kapotte schoen of een kapotte trui te laten repareren, wordt het nu al vrij snel de prullenbak ingegooid. In de hedendaagse maatschappij wordt er steeds meer aandacht besteed aan het milieu en de impact die de kledingindustrie heeft op de derdewereldlanden. Dit zorgt ervoor dat de kledingindustrie verschuift en consumenten meer besef hebben over wat ze aanschaffen en hoe duurzaam dit is.

Doordat consumenten meer besef krijgen zijn zij ook meer bezig met hoe ze producten zo lang mogelijk mooi kunnen houden om er optimaal gebruik van te maken. Een optie om schoenen zo lang mogelijk te gebruiken is door verf voor schoenen te gebruiken. Met deze verf kun je schoenen opknappen zodat ze nog een seizoen langer meekunnen! Het probleem bij leren schoenen is dan ook vaker dat de kleuren niet meer mooi zijn dan dat ze echt verder beschadigd zijn. Mocht dat wel het geval zijn, dan kan er ook een verzorgingskit worden aangeschaft om de beschadiging zo onopvallend mogelijk te maken.

Dit werkt ook bij een leren jas verven. Vaak hebben mensen een favoriet kledingstuk wat zij graag dragen. Het kan dan ook erg verdrietig zijn als deze leren jas niet meer zo mooi is als vroeger. Een simpele oplossing hiervoor is om de lelijk geworden plekken te verven. Er verschijnt dan geen kleurverschil waardoor de jas weer als nieuw is!

Dit kan een oplossing zijn voor het toegenomen probleem van zogenaamde wegwerpkleding. Door kleding beter te onderhouden kan het langer meegaan. Hierdoor verdwijnen kledingstukken niet meer na een seizoen gedragen te zijn in de prullenbak. Dit heeft een positieve invloed op het milieu en op de kledingproductie in derdewereldlanden. Het hoeft niet duur te zijn, een flesje leerverf kost op de site van de leerverfshop rond de 6 euro. Dat is toch een stuk goedkoper dan een paar leren schoenen of een leren jasje.