Nike deals met bekende sporters

Nike is momenteel het grootste sport/streetwear merk die er bestaat. Al vanaf de jaren 80 is nike bezig met zich onmisbaar te maken in de sportwereld. Voor vrijwel elke sport is er iets van nike wat je kan gebruiken. Denk aan schoenen, kleding en accessoires. Naast de sportartikelen is Nike ook de grootste in streetwear. De meeste streetwear items die momenteel hot zijn, zijn items die vroeger werden gebruikt voor sport.

Samenwerking

In het begin was nike vooral bezig met het voorzien van sportartikelen. Elke grote sporter had wel iets waar een welbekende swoosh zichtbaar was. Om de hype nog groter te maken koos Nike zorgvuldig sporters met een grote fan-base. De sporters kregen zelf invloed in de ontwerpen en functionaliteiten van producten. Het meeste bekende voorbeeld is hier in de Nike Air Jordan 1. Deze schoen was een van de eerste Nike basketbalschoenen die samen met een sporter (Michael Jordan) werd ontworpen. Tot op de dag van vandaag is dit wereldwijd een van de meest populaire nike sneakers.

Uitstraling en kwaliteit 

Tegenwoordig is een signature product niet meer weg te denken uit de sportscene. Een basketballer die groot fan is van Lebron James heeft keuze uit verschillende modellen van zijn favoriete speler. Niet alleen Nike maar ook de speler profiteert van de bekende swoosh. Buitenom dat ze kwalitatief vaak goede producten maken zijn ook de designs goed doordacht. De schoenen vallen vaak in de smaak bij zowel jong als oud, zodat er veel vraag is naar de desbetreffende items. Dit is natuurlijk een slimme manier van marketing. Laat je dus niet altijd verleiden door een signature product die jou aanspreek vanwege de speler of club. Soms past het product van een andere speler je gewoon net iets beter, waardoor je meer uit je sport kan halen. 

kwaliteit 

Je ziet dat vaak (jonge) beginnende sporters gevoelig zijn voor een signature product. Nike produceert de signature schoenen vaak in verschillende prijsklassen waardoor het dragen van een Lebron James schoen voor iedereen te betalen is. Het nadeel van de verschillende prijsklassen is dat de schoenen van €50,- vaak niet dezelfde kwaliteitseisen heeft als die schoenen van €200,-. Het materiaal, afwerking, fit en de demping kunnen verschillen per prijsklassen. Weet jij van jezelf dat je de schoen tot het optimale gaat gebruiken, laat je dan altijd goed adviseren over welke schoen je precies nodig hebt!