Secrid cardslide

secrid wallet

Alles verandert anno 2019 en zeker de inhoud van de portemonnee. Gooide je die vroeger op de kop dan rolde het geld je tegemoet, nu tref je enkel pasjes en wellicht een verdwaalde euro voor de winkelwagentjes. Daar is gelukkig iets op gevonden.

Van aluminium en roestvrij staal

De cardprotector, een slide en een moneyband vormen samen namelijk de secrid cardslide, een modulaire wallet. Met een handeling heb jij toegang tot al je pasjes en heb je ze klaar voor gebruik. De cardslide heeft een aluminium behuizing, terwijl de binnenkant van roestvrijstaal is. De cardslide beschermt tegen het buigen en breken van je pasjes. Bovendien kunnen je pasjes niet ongewild uitgelezen worden want de wallet beschermt je tegen deze vorm van ongewenste draadloze communicatie.

Logische opvolger van de portemonnee

In je portemonnee bewaarde je vroeger vooral munt- en papiergeld. Pasjes waren eerder uitzondering dan regel. Contant geld heb je nog amper bij je, je doet het tegenwoordig met pasjes want zelfs het rijbewijs is tegenwoordig een roze pasje. De secrid cardslide is de nieuwe portemonnee, zeg maar gerust de logische opvolger. De wallet biedt die bescherming die tegenwoordig gevraagd wordt, een andere soort van veiligheid dan vroeger gewenst was.

Niet veilig genoeg

Sinds we het vooral met pasjes doen, is de portemonnee eigenlijk niet veilig genoeg meer. Ga maar zitten met een portemonnee vol met pasjes en kaartjes. Misschien niet direct, maar geheid dat ze op den duur gaan breken als je met de portemonnee in je achterzak gaat zitten. Kun je weer nieuwe pasjes aanvragen en daar zit je uiteraard niet op te wachten. Bovendien beschadigen de pasjes in de reguliere portemonnee en raken ze naar verloop van tijd onbruikbaar.

Uitlezen van betaalpassen

De secrid is voor dames zeker de oplossing. Zij waren het die immers vaak met de veel te grote portemonnees of tasjes moesten slepen. Zij waren het ook die prooi werden van het dievengilde dat jarenlang een goede boterham verdiende met zakkenrollen. Al van ver waren de opzichtige en grote portemonnees waarneembaar en dus voor de doorgewinterde dieven gemakkelijk te rollen. Tegenwoordig wordt vaker en vaker getracht de betaalpassen uit te lezen. In dat geval worden er ongemerkt bedragen van de rekening geschreven.

Risico’s van de betaalkaarten

Het afschrijven van bedragen van je rekening is een van de grote risico’s van de allernieuwste generaties betaalkaarten en creditcards.  De kaarten – zelfs je ID kaart- beschikken over chips en antennes die draadloos betalen mogelijk maken, dit wordt ook wel RFID genoemd ofwel Radio Frequency IDentification. Ook NFC, Near Field Communication is zoiets. Heel gemakkelijk allemaal, maar niet zonder risico’s.  Dieven zijn in staat om binnen een meter afstand je pasjes te activeren, te lezen en te klonen. En zo kom je zomaar voor onaangename verrassingen te staan als je geld wilt opnemen bij de pinautomaat. Met het secrid alternatief voorkom je dit allemaal met name door het aluminium hart van de secrid cardslide. Met de secrid wallet ben je daarnaast door het compactere formaat ook beter beschermd tegen diefstal en zakkenrollen.