SharePoint trainingen, wat heeft het te bieden?

In dit artikel komen diverse onderwerpen aan bod zoals onder andere wat SharePoint is, hoe je ermee kunt leren werken en wat SharePoint trainingen kunnen bieden. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over deze onderwerpen? Dan adviseren wij jou om dit artikel vooral verder te lezen.

SharePoint, wat is het?

Om te beginnen zullen we als eerste de vraag behandelen wat SharePoint nu eigenlijk is. SharePoint is een programma dat op 11 oktober 2012 uitgebracht is (de SharePoint 2013 versie). Veel organisaties kiezen ervoor om te werken met dit programma, omdat het een veilige locatie is om gegevens op te slaan, te delen, maar ook gemakkelijk te organiseren valt. Een voorbeeld van het delen van gegevens kan zijn dat informatie gedeeld kan worden met andere collega’s in de vorm van een website. Echter is het ook gewoon mogelijk om een map of bestand aan te maken waar andere werknemers bij kunnen. Naast deze dingen is het ook prettig om te gebruiken, doordat je het vanaf vrijwel ieder apparaat kunt gebruiken.

Een voordeel van SharePoint is dat je in principe niks hoeft aan te schaffen om gebruik te kunnen maken van het programma. Het enige wat je nodig hebt als gebruiker is een werkende webbrowser. Dit kan Google Chrome of Firefox zijn maar ook een andere webbrowser zoals bijvoorbeeld Internet Explorer.

Het programma wordt voornamelijk gebruikt met als hoofddoel om samenwerking binnen bedrijven te verbeteren. Zoals eerder gezegd is het makkelijker om informatie en gegevens te delen en om deze op te slaan. Hierdoor kunnen collega’s op makkelijke wijze verder werken aan de gedeelde gegevens. Dit zorgt voor een verhoogde werkefficiëntie. Daarnaast is het voor de werknemers ook een stuk leuker en prettiger als de samenwerking onderling soepel verloopt in vergelijking met een slechte samenwerking en conflicten met elkaar.

Overzicht bij inloggen

Zodra je inlogt op je SharePoint site zul je het volgende zien:

Het programma maakt gebruik van verschillende producten. Deze zijn ieder bedoeld voor verschillende doelgroepen. Als eindgebruiker kun je gebruik maken van SharePoint Online. Mocht je je bezig willen houden met de ontwikkelingen binnen SharePoint en het design ervan? Dan zijn er speciale SharePoint cursussen en SharePoint trainingen die je kunt volgen. Weet je dus niet precies hoe het programma werkt? Of is er een update met veel veranderingen? Dan zijn er genoeg SharePoint trainingen die je kunt volgen om op de hoogte te blijven. Elk product van SharePoint heeft zo zijn eigen trainingen, cursussen en opleidingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: SharePoint basis training, SharePoint expert training en een SharePoint training voor functioneel beheer.

Zodra een SharePoint product ingezet wordt maakt het niet echt uit welke functionaliteit het heeft. Het programma biedt namelijk enorm veel opties waardoor er voor alles wel een schikkende oplossing is. Het is juist een hele klus en iets leuks om voor jouw organisatie een schikkende toepassing te vinden die voor jouw organisatie werkt. Als je hier in slaagt, zullen de processen die je op het werk houdt gegarandeerd effectiever en efficiënter worden.