Steiger kopen

rolsteiger

Moest je vroeger op hoogte werken, dan was je aangewezen op de ladder. Een prima hulpmiddel, maar nou niet bepaald een middel waar efficiënt werk mee geleverd kon worden. De ontwikkeling van de steiger werd dan ook met gejuich begroet. Het biedt namelijk veel meer bewegingsvrijheid en bovendien kan op een steiger efficiënter en sneller gewerkt worden.

Kamersteiger perfect voor het witten van de zolder

Heb je plannen een steiger te kopen, weet dan precies naar welk type steiger je op zoek bent. Een steiger kopen brengt veel keuzes met zich mee: Kun je beter een zwaardere stalen steiger kopen of is een gevelsteiger kopen verstandiger? Dergelijke zaken heb je helder in beeld voor je daadwerkelijk een steiger gaat kopen. In het aanbod van steigers kun je grofweg drie verschillende uitvoeringen onderscheiden: de trapsteiger, de rolsteiger en de kamersteiger. Elk van de steigers heeft zo z’n voordelen. De trapsteiger biedt een trap waarmee je het volgende platform kunt bereiken, terwijl je de lichtere aluminium steiger zowel binnen als buiten prima kunt gebruiken. Verder is er nog de kamersteiger, die – zoals de naam al zegt- perfect is voor binnen om bijvoorbeeld het plafond te witten.

Pas de steiger steeds aan je werkzaamheden aan

Wie verstandig is die koopt een basis-steiger en voegt daar zelf losse onderdelen aan toe. Met andere woorden: koop zoveel mogelijk losse onderdelen zodat de steiger steeds aan kunt passen aan de werkzaamheden die je uit moet voeren. Losse onderdelen zijn bijvoorbeeld platforms en stabilisatoren om zo flexibel te kunnen zijn met je steiger.

Weet wat de werkhoogte van de steiger moet zijn

Weet jij wat de werkhoogte is en ken jij de afmetingen van je woning als je daar mee aan de slag gaat? Het zijn belangrijke aspecten als je een steiger gaat kopen. Meet dus je huis goed op en weet ook dat je meer losse onderdelen nodig hebt als je een hoge en brede steiger gaat kopen. Bij steiger kopen speelt dus ook de werkhoogte een rol. Dit is de platformhoogte plus twee meter. Reken dit ook uit voor je een steiger gaat kopen.

Koop niet per definitie de goedkoopste steiger die beschikbaar is

Koop niet per definitie de goedkoopste steiger die beschikbaar is want daarmee bespaar je mogelijk op veiligheid, en dat is iets dat je nooit moet doen. Werken op hoogte brengt nou eenmaal risico’s met zich mee en dus wil je altijd zo veilig mogelijk werken. Ga nooit in zee met de eerste aanbieder van steigers maar zet verschillende offertes tegenover elkaar voor je daadwerkelijk tot koop overgaat.

Geen paniekaankoop

Het kan zijn dat je al op voorhand weet dat je de steiger slechts een keer gaat gebruiken. In dat geval is een rolsteiger huren misschien wel een betere optie en ook een goedkopere oplossing. Want wat heb je eraan als een zo goed als nieuwe steiger na slechts een klus in de schuur staat en nooit meer gebruikt wordt?  Zo heb je nogal wat overwegingen te maken voor je een steiger gaat kopen. Neem er dus de tijd voor en doe geen paniekaankoop.