Symboliek van de klaver bij een tastbare herinnering.

Symboliek is bij het selecteren van een passende tastbare herinnering aan een overleden dierbare vaak een belangrijk onderdeel. Of u nu op zoek bent naar een urn of een assieraad, de wijze waarop diverse symbolen voorkomen binnen de vormgeving en/of de decoratie zijn eindeloos. Wij – de medewerkers van UitvaartUniq.nl vertellen u hier graag wat meer over. Ditmaal de symboliek van de klaver. 

Een korte intro ‘over ons’.

Allereerst een korte introductie over UitvaartUniq.nl. Wij leveren bijzondere assieraden & urnen – voor een eerlijke prijs – binnen heel Nederland & België. Hierbij staan wij garant voor hoogwaardige kwaliteit, een gebruiksvriendelijke webshop en een optimale klantenservice. Een urn kopen bij UitvaartUniq.nl doet u dan ook – rustig op uw gemak -eenvoudig online. 

Waar staat de klaver symbool voor?

Het klavertje drie is met name binnen het Christendom een sterk symbool, waarbij het klavertje 3 symbool staat voor de heilige drie eenheid, oftewel de vader, zoon en de heilige geest. Het klavertje 4 staat voor geluk. Eigenlijk is het klavertje 4 een bijzonder klavertje 3, waarbij de kans heel klein is dat je een klavertje 4 tegenkomt, vandaar ook de link naar ‘geluk’. Daarnaast wordt er – bij een klavertje 4 – ook vaak een link gelegd naar het kruissymbool, maar ook naar het hartsymbool, aangezien de klavertjes op hartjes lijken.

Assieraden en urnen met de klaver (het klavertje 4) als thema. 

U vindt diverse urnen bij UitvaartUniq waarbij het klaver symbool gebruikt is. Een prachtige optie is bijvoorbeeld het kleine asbeeldje ‘klavertje 4 in hand’ van brons. Naast een gerichte collectie urnen met het klavertje 4 als thema – met name binnen de versiering / decoratie van de urn – is het klavertje 4 vooral populair bij het vervaardigen van assieraden. Vooral de ashangers in de vorm van een klavertje 4, met een sterke verwijzing naar het kruissymbool en het hart symbool, zijn erg populair. Deze zijn dan ook in diverse varianten verkrijgbaar, zowel gemaakt van RVS, zilver & goud, in diverse afmetingen en stijlen.