Tips voor het kiezen van het juiste horeca servies

Een van de belangrijkste zaken die restaurant aanschaffen zijn servies, bestek en glaswerk. Zonder deze producten wordt het moeilijk om je gerechten en drankjes uit te serveren. Wie een horeca zaak heeft weet dat uitstraling van groot belang is. De ambiance en beleving van jouw horeca zaak is immers waar de gasten voor komen. Zij hebben een bepaald verwachtingspatroon en daar hoort het juiste horeca servies bij. Naast het servies zijn er nog veel meer factoren die bijdragen aan de beleving.

Glaswerk van Libbey

In de horeca wordt glaswerk intensief gebruikt. Van de spoelkeuken tot op de tafel, het glaswerk ziet vele hoeken van jouw horeca gelegenheid. Zodra het glaswerk bij je gast terecht is gekomen wil je dat deze op en top eruit ziet. Schoon, geen schelpjes en een kwalitatieve uitstraling. Het glaswerk van Libbey is speciaal voor de horeca ontworpen. Het zijn zeer kwalitatieve glazen die tegen een stootje kunnen. Libbey glazen breken niet direct en in de spoelmachine chippen ze over het algemeen niet. Niets voor niets is Libbey een van de grootste horeca glazen producent van de wereld. Naast de kwaliteit besteden ze ook veel werk aan design en uitstraling. Prachtige designs met een vintage uitstraling. Met Libbey glazen creĆ«er je altijd de wow factor bij je gasten. 

Borden voor de Horeca

Naast glaswerk zijn borden belangrijke items in jouw restaurant. De vorm, kwaliteit en kleur kunnen het gerecht beter uit de verf laten komen. De kleuren en designs bepalen de stijl van de tafel. Je kunt met horeca borden alle kanten opgaan. Vaak zijn borden in een restaurant wit, maar tegenwoordig zien we steeds meer variatie. Voor diverse gerechten worden diverse kleuren borden gekozen. Gasten proeven niet alleen met hun mond en neus, maar ook met het oog. Het is daarom extra belangrijk om de juiste borden bij de gerechten te zoeken. Je ziet het gerecht immers eerder dan je proeft. Naast de kleur speelt de kwaliteit ook mee. Een horeca bord krijgt veel te verduren. Iedere dag krast het bestek over het bord, gaan ze de spoelmachine in en worden ze gestapeld. Het laatste wat je wilt, is dat er gerechten op kapotte borden naar je gasten worden geserveerd. Dit kan de ervaring van de gast compleet verpesten. Horeca borden worden van verschillende materialen gemaakt. Zo worden er borden van porselein, keramisch (aardewerk), hout of kunststof gemaakt. Ieder materiaal kent zo zijn voor- en nadelen, maar veelal bestaan horeca borden uit porselein of aardewerk. 

Porselein en aardewerk zijn kwalitatief hoge materialen die tegen een stootje kunnen. 

Bestek voor de horeca

Bij bestek denken mensen vaak aan een vork, mes en een lepel, maar niet in de Horeca. Binnen de categorie zijn er tal van varianten. De vormen, het doel van het bestek en de materialen kunnen erg van elkaar verschillen. Een steak snijdt je niet met een botermes. Dit geldt ook voor een vork en een lepel. Zorg ervoor dat je het juiste bestek bij je gerechten zoekt. Daarnaast wil bestek nog wel eens in de afvalbak verdwijnen. Om altijd het juiste bestek bij de juiste gerechten te kunnen serveren is het belangrijk om een goede voorraad te hebben. Het kan ook voorkomen dat een deel van je bestek nog in de spoelkeuken ligt.

Met deze tips zorg jij ervoor dat je uitstraling goed verzorgd is!