Tweedehands familieauto kopen

Op het moment dat gezinsuitbreiding ter sprake komt gaat dit vaak gepaard met de vraag of een auto nog wel aan de wensen voldoet. Of als je nog niet in het bezit bent van een auto is het vaak het moment dat (toekomstige) ouders voor het eerst gaan nadenken over de aanschaf van een familieauto. Je hebt immers met kinderen extra ruimte nodig voor het vervoer van kinderen, maar ook voor het vervoeren van vriendjes van de kinderen en extra spullen. Een familieauto is een grote uitgave, en het is dan ook logisch dat veel mensen ook kijken bij familie occasions zoals Mercedes Benz occasions. In deze blog lees je meer over de aanschaf van familie occasions en waar je op moet letten.

Waar ben je naar op zoek

Een gezinsauto is een begrip, maar dit betekent niet dat het altijd aan dezelfde voorwaarde voldoet. Vraag jezelf daarom eerst af waar je naar op zoek bent bij de aanschaf van een familieauto. Als je van plan bent de auto ook te gebruiken voor vakanties met het gezin wil je waarschijnlijk veel bagageruimte. Maar als je veel kinderen wil vervoeren heb je misschien meer zitplaatsen nodig in de auto. Verstandig is ook om je partner en eventueel kinderen te betrekken in het proces. Wat vinden zij belangrijk? Moet er makkelijk een kinderzitje in geïnstalleerd worden of is vooral een goed muzieksysteem belangrijk? 

Autodealer

Nu je je wensen op een rijtje hebt kun je langsgaan bij de autodealer. Zij kopen familieauto’s vaak op grote schaal in waardoor de prijs laag blijft en je vaak ook nog een korting kunt meepakken. Zeker aan het einde van het jaar, wanneer de dealers hun targets moeten behalen, zijn er mogelijkheden voor het afdingen op je auto. Voor de aanschaf maak je vanzelfsprekend natuurlijk ook een proefrit. Verstandig is om dit te doen met het hele gezin erbij. Zo kan iedereen ervaren hoe de auto is en of deze aan iedereens wensen voldoet. Je gaat immers ook veel kilometers rijden met de kinderen op de achterbak, dus ook voor hen moet dit comfortabel zijn.

Welk merk

Een veel gestelde vraag is natuurlijk welk merk het meest betrouwbaar is wanneer je van plan bent om een occasion te kopen. De betrouwbaarheid van een auto is nogal van wat factoren afhankelijk, en het is dan ook niet bij voorbaat te zeggen welk merk gezinsauto het beste zijn werk zal doen. Wel staan sommige automerken, zoals Volvo, bekend om het veilig vervoer. Dit biedt je als koper enige zekerheid, maar de echte betrouwbaarheid hangt toch af van de occasion die je aanschaft.