Wat zijn de eigenschappen van een goede warmtepompdroger?

warmtepomp droger

Als je op zoek gaat naar een droger, dan komt er veel informatie op je af. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en maten: van de condensdroger tot de luchtafvoerdroger tot aan de warmtepompdroger. Natuurlijk hangt aan elk type droger ook een ander prijskaartje. Misschien wil je ook energie besparen. Hartstikke goed. Je dacht misschien eerst nog vrolijk dat je was drogen aan een waslijn een goede optie was. Om vervolgens te beseffen dat dat in ons koude kikkerlandje niet iets is dat heel erg opschiet. Een warmtepompdroger in huis halen zou weleens dé oplossing kunnen zijn.

Verschil tussen drogers

Het belangrijkste verschil in drogers is te vinden tussen de condens- en de warmtepompdroger. Een condensdroger verhit lucht met een elektrisch element, die vervolgens de vochtige lucht uit de trommel blaast. De warmtepompdroger hergebruikt de vochtige lucht en stuurt die langs een koeling. De vochtige lucht condenseert en wordt opgevangen. De droge lucht uit het reservoir wordt gebruikt om de was te drogen. Een warmtepompdroger gaat dus eigenlijk op een meer efficiënte wijze om met de energie door deze te hergebruiken bij het drogen van de was. 

Eigenschappen warmtepompdroger 

Naast energiezuinigheid, waarmee je een hoop geld kunt besparen, heeft een goede warmtepompdroger nog twee fijne eigenschappen. De droogprestaties en de snelheid. Je wilt namelijk wel dat je was ook echt droog is als hij uit de machine komt. Ook is het belangrijk dat de droger een beetje snel is. Als je ’s avonds je natte was erin gooit, wil je wel dat dat ’s morgens droog is. Gelukkig is er veel informatie op internet om je te helpen bij het vinden van de beste warmtepompdroger.

Persoonlijke situatie

Verder zal jouw keuze vooral afhangen van jouw woon- en leefsituatie, de gezinssamenstelling en je budget. Bij een groot gezin zul je bijvoorbeeld een warmtepompdroger uitzoeken met een grotere laadcapaciteit, dan wanneer je happy single of samenwonend bent. Ook kun je je afvragen of je het uiterlijk van de warmtepompdroger belangrijk vindt en hoeveel waarde je hecht aan verschillende droogprogramma’s. Wil je ook per se een droger van een A-merk, of ben je tevreden met een B-merk? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen bij het uitzoeken van de SUV voor jouw huishouden.

Ben je er nog niet helemaal uit welke droger je gaat helpen bij de wekelijkse was?