Wat zijn de voordelen van pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen worden vooral voor het comfort gekozen. Dat is één van de vele voordelen van pocketvering matrassen. Pocketveringen zijn een vrij nieuwe technologie die het heel goed doet bij hedendaagse bedden. Wij zochten voor jou alvast een aantal voordelen van pocketvering matrassen.

Luchtcirculatie is belangrijk

Pocketveringen zijn samengestelde veringen waarbij elke veer apart in een soort zakje zit. Dit geeft een vrij holle structuur waarbij er veel lucht circuleert in het matras. ’s Nachts geeft je lichaam vocht af en dit verdampt beter bij een pocketvering matras dan bij een gewoon matras met een vaste of volle kern. Bacteriën krijgen minder kans om aan te kweken doordat ze geen voedingsbodem vinden. Je matras is dus een stuk hygiënischer. Dit soort matras is gewoon perfect voor mensen die vaak ’s nachts zweten of het snel warm hebben.

Je lichaam wordt volledig ondersteund

Een van de pocketvering matrassen voordelen is dat je lichaam op elk punt wordt ondersteund. Elke veer zit apart in een zakje, zodat de veren nooit in elkaar verstrikt raken. Het matras is ook nog eens onderverdeeld in zones. De zachte zones zitten bijvoorbeeld ter hoogte van de heupen en de schouders. Hier kan het matras dieper ingedrukt worden. Harde zones zitten bijvoorbeeld aan de voeteinden. Elke veer op zich past zich aan aan de druk van je lichaam. Rugslapers krijgen geen rugklachten. Zijslapers worden ook in de lenden volledig ondersteund. Buikslapers hebben bijvoorbeeld geen last van de knieën, wat soms wel het geval is bij een gewoon matras.

Kies zelf het aantal veren

Bij pocketvering matrassen kun je kiezen uit verschillende aantallen veren per vierkante meter. Zo bepaal je zelf voor een stuk je eigen comfort. Hoe meer veren, hoe comfortabeler het matras aanvoelt.

Andere voordelen pocketvering matras

Naast bovenstaande voordelen van pocketvering matrassen heeft dit soort matrassen weinig of geen last van kuilvorming. Andere matrassen hebben na een paar jaar de neiging om een kuil te vormen waar je frequent slaapt. Doordat bij pocketvering matrassen elke veer een beperkt deel van het gewicht draagt, herstelt ze zich makkelijker.

Pocketvering matrassen passen op elk bed

Een van de voordelen van pocketvering matrassen dat toch belangrijk is, is dat dit matras geschikt is voor elke bedbodem: springbox, spiraalbodems en lattenbodems. Let er bij de aankoop van je lattenbodem wel op dat de latten zeer dicht bij elkaar aansluiten. Anders loop je het risico dat je pocketvering matras niet volledig ondersteund wordt en na een tijd zelfs sneller gaat slijten. Als je de voordelen van pocketvering matrassen bekijkt, en je neemt dit laatste puntje in acht, dan kun je gerust stellen dat pocketveren dé toekomst van het slaapgebeuren worden!