Welke (heren) sneakersok past bij mij?

In dit artikeltje wil ik het met jullie graag hebben over sneaker sokken voor heren. Wij noemen sneaker sokken meestal gewoon mini-kousen of enkelsokken. Zoals de naam aangeeft, zijn dit sokken die gemakkelijk zijn voor in je sneakers aangezien ze maar tot aan je enkels komen. Ze zijn handig voor in de zomer en persoonlijk draag ik bijna alleen maar sneaker sokken, of het nu winter of zomer is.

De sneaker sok hoort tussen de categorie footies (hele, korte sokken die je niet ziet) en voor de quartersokken (Deze zijn iets langer dan gewone sneakersokken).

Maar waar kan ik sneakersokken vinden en waar moet ik op letten als ik ze koop?

Waar vind ik mijn sneakersokken?

Enkelsokken zijn niet moeilijk te vinden. Je ziet ze vaak in winkels zoals Zeeman, Hema, C&A, Veritas en zo kan ik nog wel een eindje doorgaan. In zowat elke kledingwinkel heb je kans om ze te vinden. Bij Zeeman en Hema vind je ze vaak per 3 of 5 paar. Zo weet ik dat je in de Zeeman vanaf 0,99 euro al zwarte of witte sneakersokken kan vinden.

Katoen, Nylon, Polyester of Wol?

Katoen, Nylon en Polyester zijn de drie meest voorkomende stoffen waar ze uit gemaakt worden.

Ik vind Nylon en Polyester persoonlijk heel comfortabel aanvoelen maar ze zorgen ervoor dat je sneller stinkvoeten krijgt en gaat zweten. Dit is omdat ze eigenlijk van plastic zijn gemaakt en het vocht niet wegnemen. Als je transpirerende voeten hebt, is het best om katoen te nemen daar ze vocht gemakkelijker opneemt. En moest je echt heel veel last hebben, dan is het dragen van wollen sokken nog het beste. Dit klinkt misschien vreemd aangezien wol nog dikker en warmer toont, maar wol kan tot 5 maal haar eigen gewicht aan vocht opnemen.

Tip: Sneakersokken – alle overhemden 2+1 GRATIS! – Gratis verzending en retour

Klein geheimpje

Voor ik afsluit, wil ik jullie nog een klein geheim vertellen. Ik weet niet of jullie iemand kennen met dezelfde verslaving. Maar toen ik mijn onderwerp voor dit artikel las, moest ik meteen denken aan mijn geheime verslaving. Iedereen van ons heeft al wel eens iets gespaard. Vroeger waren dit postzegels of bierdopjes. Toen ik in een jaar of 10 was, werd er Diddl-papier verzameld en sinds een jaar of twee, verzamel ik zelf … Jaja, je raad het goed, sneakersokken. In alle kleurtjes en met alle mogelijke tekeningen op. Van avocado’s en bananen tot Disney figuren en eenhoorns. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, of ik heb er een paar sokken van.

Natuurlijk zijn dit vrouwen kousen, maar ik ben er zeker van dat je als man genoeg keuze kan vinden tussen alle mogelijke sneakersokken!