Zwaarden kopen

zwaard kopen

Hoewel er geen ridders meer zijn die elkaar nog daadwerkelijk op leven en dood te lijf gaan, is het kopen van zwaarden nog steeds aan de orde vandaag de dag en worden zwaarden nog steeds gebruikt. Zeker verzamelaars grijpen elke kans aan om zwaarden te kopen, zoals ook liefhebbers en beoefenaars van bepaalde demonstratiesporten nog steeds graag zwaarden kopen. Die groep mensen heeft overigens geluk; de zwaarden die de afgelopen duizenden jaren gebruikt werden, zijn namelijk vaak nog steeds te koop.

Koop een ninja zwaard!

We onderscheiden ontzettend veel zwaarden waarvan de Samurai zwaarden erg bekend zijn. Onder deze categorie valt ook het ninja zwaard en de zwaarden die afkomstig zijn uit de manga cultuur. Ook de Middeleeuwse zwaarden koop je nog steeds in de vorm van een piratensabel, de zwaarden van de bekende kruisvaarders maar zeker ook de traditionele dolk. Een excalibur zwaard kopen? Of een van de vele fantasy zwaarden? Het kan nog gewoon, zoals je ook de beroemde katana van Michonne uit de televisieserie The Walking Dead en de zwaarden uit Kill Bill nog ‘gewoon’ kunt kopen.

Nog steeds worden elk jaar nieuwe zwaarden ontworpen

Gek genoeg worden er elk jaar opnieuw weer nieuwe zwaarden ontworpen. Weliswaar met een ander doel, maar toch. Bekende fabrikanten zijn United Cutlery en Magnum. Zij maken tegenwoordig moderne ontwerpen die vaak geïnspireerd zijn op de zwaarden uit de rijke historie. Daar voegen de producenten een eigen sausje aan toe. Zwaarden kopen anno 2019 is bijvoorbeeld een zwaard aanschaffen met zwarte poedercoating en allerlei extra accessoires.

Bij de zwaarden koop je tal van accessoires

Aparte tak zijn natuurlijk training zwaarden en sport zwaarden. Om niemand in gevaar te brengen tijdens het uitoefenen van de sport worden deze zwaarden vaak gemaakt van rubber, kunststof of hout. In tegenstelling tot vroeger zijn er nu ook tal van accessoires die je samen met je zwaard koopt.  Wat te denken van bijvoorbeeld een standaard voor je zwaarden collectie, onmisbaar als je een fervent verzamelaar bent van zwaarden. Zwaarden koop je tegenwoordig ook met de onmisbare schoonmaak- en onderhoudsmiddelen. Zo blijft het zwaard in de beste staat.

Een goed zwaard is een scherp zwaard

Bij zwaarden kopen hoort ook de aanschaf van een slijpsysteem, accessoires om de zwaarden mee te slijpen en andere hulpmiddelen die je zwaarden in optimale conditie houden. En in de scherpste conditie natuurlijk, want een goed zwaard is een scherp zwaard. Die opvatting was er vroeger en die is er nu nog. Aan zwaarden kopen kleven natuurlijk wel de nodige restricties.

Je moet kunnen uitleggen wat je plannen met het zwaard zijn

Wil je eigenaar zijn van een zwaard, dan dien je tenminste achttien jaar oud zijn. Uiteraard is het verboden dat je het zwaard niet draagt op de openbare weg, alleen als ze goed verpakt en dus verborgen zijn. Zwaarden kopen betekent ook dat je uitleg moet kunnen geven waarom je een zwaard hebt gekocht. Kun je dit niet, dan kunnen de autoriteiten tot inbeslagname overgaan. Als het verzamelaar is het dan ook belangrijk om je liefde voor zwaarden en andere wapens te onderbouwen. Voor een ruim aanbod oefenwapens en vechtsport accessoires kun je terecht bij BestFightshop.